Kurdistan a Turquia (Entrevista Sena)

Avui ens enganxeu amb Les Mans A La Massa de la revolució al Kurdistan. Busquem una perspectiva revolucionària més propera que la nostra, una militància socialista i comunista activa. Per aquest motiu ens acompanya la Sena, una camarada que ha vingut des de Turquia i aprofitem a la radio la seva estada a Catalunya. Donem suport als revolucionaris i a les revolucionàries del Kurdistan des de la crítica materialista. Intentarem treure l’entrellat de les decisions polítiques preses en els últims temps i les condicions materials que han dut el conflicte al punt en el que es troba ara. En un mar d’internacionalisme, de disputes geopolítiques entre grans potències estrangeres, de reivindicacions socials i consignes democràtiques, davant la lluita armada, de tants i tantes màrtirs, busquem allunyar-nos de la mitologia i del misticisme.
De l’experiència personal de la militància a Turquia intentarem fer-nos una idea que com tracten els mitjans de comunicació turcs i internacionals la qüestió kurda. Quina opinió hi ha en les classes populars turques sobre el conflicte? És el Confederalisme Democràtic una teoria i sobretot una pràctica que enforteixi les perspectives del materialisme històric? Algú ens pot parlar de la “Jineologi”, per favor?
L’Uralita es creia en una zona de confort amb aquest tema, però la tranquil·litat era infundada. Els tentacles del marxisme, del materialisme i del comunisme arriben a tot arreu.
Que hi ha del comunisme llibertari? Quins són els punts forts i els punts dèbils d’una proposta d’organització social que sobre el paper ens ha corprès a tots i totes?

Programa realitzat el 25 de Març de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*